Technologie

THETIS CLEAN gebruikt geavanceerde technologie voor de intensieve behandeling van uw huishoudelijk afvalwater.

De bovenstaande animatie toont in enkele stappen de werking van de THETIS CLEAN 1-5 W.

Kamer 1

Voorbehandeling

Het huishoudelijk afvalwater stroomt in het compartiment om voorbehandeld te worden. De zwaarste organische materialen worden afgezet op de bodem. Daar worden ze anaeroob verteerd en gemineraliseerd. De lichtste materialen die in suspensie zijn, zoals vetten en oliën, stijgen naar het oppervlak en vormen een korst. Het water met de opgeloste materialen stroomt van de voorbehandeling naar de biologische reactor.

Kamer 2

Biologische reactor

De biologische reactor bestaat uit een cilindervormige korf die de alveolaire biologische steun Levapor® bevat. De korf is voorzien van membranen die luchtbelletjes verspreiden. De bacteriën op de Levapor® ademen dankzij de oxygenatie van de luchtbelletjes. Ze zorgen bovendien voor een werveling op de Levapor®, waardoor het water in de reactor wordt gemengd. In combinatie met hun metabolisme zorgt dit effect ervoor dat de vaste bacteriën het water zuiveren.

Kamer 3

Ontmenger

De grote ontmenger scheidt zuiver water van het teveel aan biologisch slib. Dit slib wordt afgezet op de bodem van het compartiment. De kamer is voorzien van een airlift die het slib aan de ontmenger onttrekt  en naar de voorbehandelingskamer leidt. Het gezuiverde water stroomt vervolgens onder invloed van de zwaartekracht uit de THETIS CLEAN-zuiveringsinstallatie.

Pomp-/besturingseenheid

Surpressor/stuureenheid

De surpressor voorziet de biologische reactor (kamer 2) en de airlift (kamer 3) van lucht. De ventilatieperioden worden automatisch geregeld door de stuureenheid. Een van de specifieke eigenschappen van de Levapor® is zijn vermogen om lucht op te slaan. Hierdoor heeft de surpressor een beurtelingse werking. Deze kan ventileren gedurende een periode die nauwelijks langer is dan de rustperiode. Dat heeft verschillende voordelen: de installatie is veel energiezuiniger en de surpressor en de ventilatiemembranen gaan beduidend langer mee.